Ponton Boot

Pontonboten in Vinkeveen

Tenzij je je hebt verstopt onder een steen, weet je waarschijnlijk dat pontonboten zich midden in een volwaardige renaissance bevinden. Waar gaat het allemaal om? Vooral dankzij de vooruitgang in het ontwerp van de pontonbuis, nieuwe bootbouwmaterialen, innovaties in buitenstoffen en lichtere, efficiëntere buitenboordmotoren, zijn pontonboten niet langer de relatief langzame, ietwat omslachtige “feestschepen” die ze traditioneel een reputatie hadden te zijn.

Vandaag zien we pontonboten met maar liefst 900 pk vastgebonden op de achtersteven en topsnelheden in de jaren 60. Velen hebben ook interieurs die er net zo mooi uitzien en aanvoelen als de binnenkant van een luxe luxe auto. Ze kunnen ook een bocht maken met performance ponton “tube” -pakketten waarmee ze in een bocht kunnen varen, evenals vele conventionele boten met glasvezel.

Maar wat als je nog nooit een pontonboot hebt overwogen? Wat als het ontwerpen van een pontonbuis voor u net zo logisch is als bijvoorbeeld raketwetenschap? Of wat als u niet zeker weet of een pontonboot geschikt is voor u? Welnu, ons doel hier is om u voldoende basis te geven in de basis van pontonboten die u verstandig kunt onderzoeken, kiezen en vervolgens de juiste pontonboot voor u kunt vinden – of misschien beslissen of een ander type boot een betere gok is voor uw stijl van varen.

Lees verder en we bespreken de ins en outs van deze leuke, ontspannende maar opwindende klasse boten.

Wat is een pontonboot?

De beste plaats om te beginnen is met wat een pontonboot eigenlijk is. Over het algemeen is het een soort boot met een groot, plat dek dat bovenop twee of meer metalen buizen is gemonteerd, pontons genoemd. Boten met drie pontons worden soms “tri-toons” genoemd. Deze pontons – of “buizen” in het kort – bevatten veel reserve drijfvermogen en stellen ontwerpers in staat om enorme dekplannen te maken die zijn uitgerust met allerlei accommodaties, zoals uitgestrekte loungeruimtes, staanders en zonnekussens. Dankzij het betere buisontwerp konden bouwers ook steeds meer paardenkrachten op de achtersteven zetten.

 

Bouw

De meest elementaire pontonboten beginnen met twee relatief eenvoudige, ronde buizen die taps toelopen aan het voorste uiteinde. Ze zijn bijna altijd gemaakt van gelaste platen van marine-grade aluminium. In de buizen bevinden zich meestal brandstoftanks, evenals opbergruimten. Boven op deze buizen lassen fabrikanten lasdragerkanalen en dwarsbalken – de draagconstructies waarop het pontons dek zal worden gemonteerd. Deze steunkanalen geven een ponton zijn stijfheid, een belangrijk onderdeel in de rit en het gevoel van een pontonboot.

Vervolgens komt het dek. De meeste bouwers gebruiken variërende kwaliteiten en diktes van multiplex bedekt met tapijt of vinylvloermaterialen. Aluminium “hekwerken” en zijpanelen komen als volgende langs de omtrek van het dek voordat stoelen, lounges, roerunit en andere interieuronderdelen en mechanische en elektrische systemen worden toegevoegd. Motor (en) zijn de kers op de taart voordat het ponton van de fabrieksvloer rolt.

Naast vragen over garanties die betrekking hebben op buizen, dek en andere componenten, is het zeker de moeite waard om uw onderzoek te doen en veel vragen te stellen over bouwmethoden en materialen. Vragen als: “Hoe maak je het dek waterdicht en behandel je het?” Of “Hoe zijn de ondersteunende structuur en buizen ontworpen?” Zijn goede vragen om zelf te vragen of te onderzoeken. Hoe beter de materialen, het vakmanschap en de engineering zijn, hoe beter – en duurzamer – de pontonboot zal zijn.

 

Opties

Iets dat je zult ontdekken als het gaat om pontonboten, is dat fabrikanten er over het algemeen een voor je bouwen in een willekeurig aantal configuraties en met allerlei opties en add-ons. In feite zelfs zo dat het intimiderend en / of verwarrend kan worden. Misschien wilt u vier chaise lounges, paarse bekleding en zeegrasachtige vloeren. Geen probleem. Of misschien wilt u een dubbeldekker ponton met twee motoren met een waterglijbaan en een joystick docking. Hoewel deze opties een 24-voeter met een basisprijs van $ 20.000 snel naar de stratosfeer kunnen sturen, is het een goed idee om te weten welke je wilt en er het meeste gebruik van maakt.

Pakketten interieur / exterieur — Ponton-boten zijn zeer modulair, wat betekent dat elk model maar liefst 20 verschillende exterieur- en interieurindelingen en schema’s kan hebben. En als dat niet verwarrend genoeg is, zijn er over het algemeen tientallen verschillende stoffen, stoffering, vloerbedekking en grafische pakketten om te overwegen. Oef. Het goede is dat de meeste fabrikanten websites hebben waar u uw ponton kunt bouwen en prijzen precies zoals u het wilt, van de Bimini-top tot de accentafbeeldingen, in virtual reality.

Motoren – Bijna elk beschikbaar pontonmodel, van 14 tot 30 voet, wordt geleverd met een standaardmotor die bijna iedereen zou kunnen tegenvallen. Dit betekent dat de meeste mensen uiteindelijk kiezen voor een grotere, krachtigere energiecentrale of energiecentrales. Overweeg hoe snel je echt wilt gaan, hoeveel brandstof je je kunt veroorloven om te verbranden en waarvoor je de pontonboot gaat gebruiken. De meeste buitenboordfabrikanten hebben bulletins voor prestaties en brandstofverbruik beschikbaar voor veel van de nieuwe boten die hun motoren gebruiken, dus het is de moeite waard om ook wat onderzoek op hun websites te doen. Door deze gegevens te analyseren, krijgt u een algemeen idee van de engine die u op uw ponton wilt gebruiken.

Vergeet ook niet dat het kiezen van een buitenboordmotor voor een ponton iets anders is dan bij andere boten. Sommige motoren zijn specifiek ontworpen voor pontons, en in andere gevallen zijn speciale propellers of overbrengingsverhoudingen in orde.

Prestatie-pontonpakketten

Deze prestatiegerichte pakketten voegen vaak een extra buis of grotere buizen toe, buizen met hijsbanden en / of kielen, onderdekhuiden of buizen met een speciale vorm – en meer. Deze speciale buis “add-ons” verbeteren niet alleen de prestaties – vooral in bochten – maar bieden ook extra drijfvermogen, wat betekent dat grotere motoren kunnen worden gemonteerd, waardoor uw snelheidsspel toeneemt.

Elektronica / geluidssystemen — Ponton boothelmen hebben over het algemeen geen uitgebreide scheepselektronica aan boord. Maar als je een technische nerd bent, zijn er tal van bouwers die opties hebben zoals geïntegreerde touch-panel bedieningssystemen, kaartplotters en andere elektronische gadgets om je gelukkig te houden.

Stereo’s zijn ook een groot probleem op pontonboten, voor het geval je het niet wist. We hebben één bouwer bekeken die 18 verschillende stereo- en luidsprekercombinaties biedt op elk van zijn pontons. Oh, en dan zijn er de LED-verlichtingspakketten. Hoewel sommige van deze pakketten misschien plakkerig lijken, verhogen veel de bruikbaarheid van de boot tijdens perioden met weinig licht, waardoor bekerhouders en strategische dekgebieden worden verlicht.

Boot Verhuur is beschikbaar op veel plekken

Soorten ponton boten

Hoewel je een aantal pontonboten in kustgebieden zult vinden, zijn ze het meest te vinden op binnenmeren, rivieren, reservoirs en dergelijke. En hun eigenaren gebruiken ze voor allerlei verschillende activiteiten, van watersporten tot vissen en alles daartussenin. Laten we eens kijken naar enkele van de verschillende soorten pontons die u tegenkomt en wat ze zijn ontworpen om te doen.

 

Prestatiepontons

Als je behoefte hebt aan snelheid, is een ponton met veel pk’s misschien wel je ticket. Deze ‘raketten’, zoals we ze hebben horen noemen, kunnen maar liefst 900 pony’s hebben. En met het juiste prestatie-pontonpakket zoals hierboven besproken, maakt u bochten met spannende snelheden.

 

Watersport Pontons

Je kunt knollen, skiërs en boarders wekken met zowat elk ponton dat genoeg pk’s heeft en een soort sleeppaal of mount, maar er is een klasse pontons die specifiek zijn ontworpen voor de taken. Ze hebben vaak metalen sportbogen met towline mounts, beugels voor boards en ski’s, en spetterende graphics en interieur schema’s.

Luxe pontons

Bij luxe pontons draait alles om comfort. Denk aan weelderige, boterachtige bekleding en zitplaatsen die zo comfortabel zijn dat het voelt alsof je op een wolk ligt. Topmodellen hebben joystickbesturing, dubbele motoren, enorme chaise lounges, volledig staande stangen en cool uitziende LED-verlichting en schermen.

Vis Pontoon Boten

Als uw bootavonturen een bocht maken naar de piscatorial, denk er dan geen seconde aan dat u problemen zult hebben met het vinden van een pontonboot die aan uw behoeften voldoet. In feite zijn deze boten geweldig om te vissen, met veel dekruimte voor livewells, hengels en andere uitrusting. Pontonboten hebben over het algemeen ook een lage diepgang, waardoor ze geweldig zijn om in mager water te komen.

 

Family-Fun Pontoons

Het zou verkeerd zijn om deze klasse van pontonboten te vergelijken met stationwagons, dus misschien is het beter om ze als de SUV’s van de zee te beschouwen: ze doen een aantal dingen goed. Of het nu gaat om ontspanning, verkennen of buizen slepen is uw spel, een solide familieponton heeft veel loungeruimte, een ergonomische indeling en voldoende opties om de comfortfactor hoog te houden.

 

Waarde-pontons

Net als de Honda Civics of Toyota Corollas van de automobielwereld, zijn sommige mensen op zoek naar een solide, plezierig ponton dat de universiteitsfondsen van hun kinderen niet leegmaakt. Het goede nieuws is dat er veel modellen zijn om uit te kiezen als het gaat om het kopen van een ponton met een beperkt budget. En goedkoop is niet noodzakelijk een slechte zaak. Veel fabrikanten stellen perfect capabele en comfortabele pontons samen die eindeloze uren entertainment, ontspanning en plezier op het water bieden – alles tegen een redelijke prijs.

Het enige dat u nog moet doen, is uitstappen en beginnen te kijken. Als een gebruikte boot in uw toekomst ligt. Gewapend met de basis moet u geen probleem hebben om het veld te verkleinen en de perfecte pontonboot voor u te vinden.

Search

januari 2022

 • M
 • D
 • W
 • D
 • V
 • Z
 • Z
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
0 18+
0 Kinderen
Pets
Afmetingen
Prijs
Voorzieningen

Compare listings

Compare
Call Now Button